مواجهه ترامپ و جمهوری اسلامی چگونه خواهد بود؟

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶

سه تحلیل‌گر روز چهارشنبه ۱۶ آبان در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و نحوه تعامل دولت آتی او با حکومت ایران در سایه تنش‌های فزاینده در خاورمیانه پرداختند.

جابر رجبی: ترامپ می‌تواند باعث تغییر رفتار جمهوری اسلامی شود

جابر رجبی، تحلیل‌گر سیاسی، در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال گفت ترامپ مانع از اقدامات بی‌ثبات‌کننده گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه خواهد شد اما احتمالا مسیری غیر از جنگ را برای تحقق این امر در پیش خواهد گرفت.

او افزود ترامپ به دنبال برقراری صلح در خاورمیانه است و شاید این رویکرد او، مسیری را برای تغییر رفتار جمهوری اسلامی فراهم آورد.

به گفته این تحلیل‌گر، حکومت ایران با توجه به شناختی که از دوران پیشین حضور ترامپ در کاخ سفید دارد، از این پس «روی عقب‌نشینی آمریکا حساب باز نمی‌کند».

رجبی تاکید کرد جمهوری اسلامی راهی جز مذاکره با ترامپ ندارد زیرا آگاه است «ترامپ از نظر جنگی بیش از بایدن در کنار اسرائیل خواهد بود».

امید شمس: ترامپ دست نتانیاهو را برای اقدام علیه جمهوری اسلامی باز می‌گذارد

امید شمس، حقوقدان و تحلیل‌گر امور بین‌الملل، گفت حمله احتمالی جمهوری اسلامی به اسرائیل طی روزهای آینده می‌تواند تا حد زیادی تعیین‌کننده روابط تهران و واشینگتن در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ باشد.

او افزود راهبرد ترامپ «اجتناب از درگیری نظامی» است و احتمال اینکه ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری او، فعالانه در یک مناقشه نظامی علیه جمهوری اسلامی با اسرائیل همکاری کند، «بسیار کم» است اما ترامپ دست بنیامین نتانیاهو را برای اقدام علیه حکومت ایران باز خواهد گذاشت.

این حقوقدان تاکید کرد پزشکیان با طرح علی خامنه‌ای بر سر کار آمد تا بتواند در صورت ورود مجدد ترامپ به کاخ سفید، با او مذاکره کند.

به گفته این تحلیل‌گر، «مذاکره با قاتل قاسم سلیمانی از نظر سیاسی هزینه بالایی دارد» و سعید جلیلی، به‌عنوان یک فرد منتسب به رهبر جمهوری اسلامی، نمی‌توانست این کار را به انجام برساند.

حسین آقایی: تا آغاز به کار ترامپ، تحولات جدیدی در جنگ ایران و اسرائیل رخ خواهد داد

حسین آقایی، تحلیل‌گر روابط بین‌الملل و امور استراتژیک، گفت ۷۵ روز تا آغاز به کار رسمی ترامپ به عنوان رییس‌جمهوری آمریکا در روز ۲۰ ژانویه (اول بهمن) باقی مانده و در این بازه زمانی تحولات مهمی، به‌ویژه در ارتباط با جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل، می‌تواند رخ دهد.

آقایی اضافه کرد با توجه به پیروزی ترامپ، جمهوری اسلامی اکنون نیاز دارد به تهدیدات خود در خصوص حمله به اسرائیل جامه عمل بپوشاند، در غیر این صورت، این چیزی جز مخابره «سیگنال ضعف» به اسرائیل و آمریکا نخواهد بود.

این تحلیل‌گر پیش‌بینی کرد اسرائیل نیز تا روز اول بهمن، به اقدامات خود علیه حکومت ایران ادامه خواهد داد تا تهران را «بیش از پیش به گوشه رینگ ببرد» و سپس سیاست‌های مدنظر خود را بعد از روی کار آمدن ترامپ پیاده کند.

آقایی همچنین گفت اولویت اصلی سیاست خارجی دولت آتی آمریکا پایان دادن به مناقشه اوکراین خواهد بود و ترامپ به ولودیمیر زلنسکی فشار خواهد آورد تا با ولادیمیر پوتین مذاکره کند.

او افزود این احتمال وجود دارد که پوتین با استفاده از کارت «جمهوری اسلامی تضیعف‌شده» در گفت‌وگوها با غرب بر سر خاتمه جنگ اوکراین حاضر شود.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

از زمان آغاز مناقشه کنونی، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی
دادگاه مردمی راسل

شنیداری

پادکست‌ها