خلیفه، سرباز بریتانیایی متهم به جاسوسی برای تهران، اتهام فرار از زندان را پذیرفت

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۱

دانیل خلیفه، سرباز پیشین ارتش بریتانیا و مظنون به جاسوسی برای جمهوری اسلامی، دوشنبه ۲۱ آبان در دادگاه وولیچ لندن اتهام خود را در خصوص فرار از زندان پذیرفت.

چیما گراب، قاضی این دادگاه، در جریان رسیدگی به پرونده خلیفه خطاب به هیات منصفه گفت: «او اعتراف کرده که در بازداشتِ قانونی بوده و عمدا فرار کرده است؛ از این رو هیچ دفاع قانونی از این اتهام وجود ندارد.»

پس از این اظهارات قاضی، خلیفه که پیش‌تر در خصوص این اتهام اعلام بی‌گناهی کرده بود، اتهام فرار از زندان را پذیرفت.

خلیفه ۱۵ شهریور سال ۱۴۰۲ موفق شد از زندان واندزورث فرار کند اما تنها سه روز بعد مجددا بازداشت شد.

روزنامه گاردین در آن زمان نوشت او با بستن خود به زیر ون حمل غذا، توانست از دید ماموران امنیت مخفی بماند و به‌راحتی از زندان خارج شود.

خلیفه ۲۳ ساله که پیش‌تر عضو «سپاه سیگنال سلطنتی»، زیرمجموعه ارتش بریتانیا، بود، ۲۱ آبان در ارتباط با اتهام جاسوسی با شاهدان پرونده روبه‌رو خواهد شد.

دادستان‌های بریتانیا می‌گویند او پس از گریختن از زندان، با خرید یک تلفن همراه با عوامل جمهوری اسلامی تماس گرفته است. بر همین اساس، دادستان‌ها خلیفه را متهم می‌کنند که قصد داشته با فرار از زندان، خود را به ایران برساند.

خلیفه در پاسخ به این اتهام گفت: «من درست فکر نمی‌کردم. من به دنبال کمک گرفتن برای فرار نبودم، تنها به دلیل کنجکاوی [با عوامل جمهوری اسلامی] تماس گرفتم. کنجکاو بودم ببینم اوضاع در داخل حکومت [ایران] چگونه است.»

خلیفه افزود نقشه فرار از زندان را زمانی کشید که به او اطلاع داده شد قرار است به زندان فوق‌امنیتی بِلمارش منتقل شود.

او همچنین به «مشکلات بزرگ» خود در زندان واندزورث اشاره کرد، جایی که او در کنار «پدوفیل‌ها و تجاوزگران جنسی» نگهداری می‌شد.

خلیفه اضافه کرد در ابتدا تنها قصد داشته «وانمود» به فرار کند و از این طریق، اوضاع خود را در زندان بهبود ببخشد.

او متهم است که برای دو سال اطلاعات ارتش بریتانیا را در اختیار عوامل جمهوری اسلامی قرار داده است. خلیفه این اتهام رد می‌کند و می‌گوید تنها «مدارک ساختگی» را برای عوامل حکومت ایران ارسال کرده زیرا قصد داشته «جاسوس دوجانبه» باشد.

وکیل خلیفه پیش‌تر در دفاع از او گفت تحقیقات درباره موکلش تنها زمانی کلید خورد که او خواستار همکاری با سرویس امنیتی (ام‌آی۵) و سرویس اطلاعات مخفی بریتانیا (ام‌آی۶) شده بود.

خلیفه در جلسه پیشین دادگاه خود در ۱۰ آبان پذیرفت چهار سال پیش، موافقت خود را برای سفر به ایران اعلام کرده اما در نهایت از این کار منصرف شده است.

او همچنین به نقض قانون اسرار رسمی در بازه زمانی اردیبهشت ۱۳۹۸ تا دی ۱۴۰۰ از طریق جمع‌آوری یا به اشتراک‌‌گذاری اسناد و اطلاعاتی متهم است که می‌‌توانست به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم، برای «دشمن» مفید باشد.

دادگاه رسیدگی به اتهامات خلیفه همچنان ادامه دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها