محاکمه ۳ شهروند بریتانیایی به اتهام مشارکت در قاچاق مهاجران غیرقانونی به این کشور

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۸

دو شهروند بریتانیایی که پیش از این در چند تلاش مجزا برای انتقال مهاجران به بریتانیا از طریق کانال مانش ناکام مانده بودند، در دادگاه به دلیل مشارکت در مهاجرت غیرقانونی گناهکار شناخته شدند. یک تن دیگر نیز پیش‌تر به جرم خود در همین رابطه اعتراف کرده بود.

بی‌بی‌سی روز دوشنبه ۲۸ آبان با استناد به گزارش آژانس ملی مبارزه با جرایم بریتانیا نوشت فردی لارِنس ۵۷ ساله، پُل گیگلیا ۶۴ ساله و کیت بیجِنت ۶۳ ساله پنج بار در ماه اوت ۲۰۱۸ تلاش کردند تا مهاجران ویتنامی را به بریتانیا برسانند.

جلسه رسیدگی به اتهام لارنس روز سوم آبان در دادگاه سلطنتی کانتربری برگزار شد و او اتهام خود را پذیرفت. گیگلیا و بیجنت هم روزهای ۲۴ و ۲۵ آبان در همان دادگاه محاکمه شدند.

دادگاه حکم نهایی این سه مرد بریتانیایی را متعاقبا اعلام خواهد کرد.

به گزارش رسانه‌ها، قاچاقچیان انسان برای انتقال مهاجران غیرقانونی از فرانسه به بریتانیا با استفاده از قایق‌های کوچک، به ازای هر نفر چند هزار یورو دریافت می‌کنند.

سخنگوی وزارت کشور بریتانیا روز ۱۱ آبان تاکید کرد: «همه ما می‌خواهیم از سفرهای خطرناک [مهاجران] با قایق‌های کوچک که جان‌ افراد را به خطر می‌اندازد و امنیت مرزهای ما را تضعیف می‌کند، جلوگیری کنیم.»

او باندهای قاچاق انسان را به «سوءاستفاده» از مهاجران متهم کرد و افزود این باندها تنها برای دریافت پول از مهاجران فعالیت می‌کنند و به زنده ماندن یا مردن آن‌ها اهمیتی نمی‌دهند.

لباس‌های باقی‌مانده از مهاجران در سواحل منطقه ویمرو، فرانسه، ۱۴ شهریور

بی‌بی‌سی در ادامه گزارش خود درباره اقدام سه تن از شهروندان بریتانیایی در قاچاق مهاجران ویتنامی نوشت پنج تلاش این گروه در این مسیر در یک بازه زمانی ۱۰ روزه صورت گرفت اما همگی آن‌ها به دلایل فنی شکست خورد.

این افراد چهار تلاش خود برای قاچاق مهاجران ویتنامی را با استفاده از قایقی به نام «سورِل لایت» به انجام رساندند.

سه همدست دیگر این گروه پیش از انجام تلاش پنجم برای عبور دادن مهاجران از کانال مانش، بازداشت و در فرانسه محاکمه شدند.

بی‌بی‌سی افزود پلیس فرانسه در آن مقطع زمانی، پس از دریافت گزارش‌های اطلاعاتی از آژانس ملی مبارزه با جرایم بریتانیا، قایق سورل لایت را در حدود ۱۰۰ متری ساحل تحت نظر گرفت.

۱۲ مهاجر ویتنامی نیز که برای عبور از کانال مانش در ساحل تجمع کرده بودند، مشاهده شدند.

پلیس فرانسه پس از ورود مهاجران به دریا و حرکت آن‌ها به سوی قایق سورل لایت، مداخله و متهمان را بازداشت کرد.

بریتانیا پیش‌تر اعلام کرد پنج هزار و ۴۱۷ مهاجر غیرقانونی در ماه اکتبر (۱۰ مهر تا ۱۰ آبان) با عبور از کانال مانش وارد خاک بریتانیا شدند که این عدد در دو سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

نتایج یک پژوهش جدید که در روز ۱۶ مهر منتشر شد، نشان داد بریتانیا میزبان بیشترین تعداد مهاجران غیرقانونی در میان کشورهای اروپایی است.

بر اساس این مطالعه‌ که به رهبری پژوهش‌گران دانشگاه آکسفورد انجام شد، هم‌اکنون تعدادی بین ۵۹۴ هزار تا ۷۴۵ هزار مهاجر غیرقانونی در بریتانیا زندگی می‌کنند. این عدد معادل حدود یک درصد از جمعیت بریتانیا است.

دولت پیشین بریتانیا به رهبری ریشی سوناک طرحی را در دستور کار داشت که بر اساس آن قرار بود مهاجرانی که به‌صورت غیرقانونی به این کشور می‌آمدند، پس از بازداشت در اسرع وقت به رواندا در شرق آفریقا منتقل شوند.

کی‌یر استارمر، رهبر حزب کارگر، پس از پیروزی در انتخابات بریتانیا و تشکیل دولت، در تیرماه دستور لغو این طرح را صادر کرد.

با این حال، دولت استارمر نیز در تلاش است تا از راه‌های گوناگون، از ورود و اقامت مهاجران غیرقانونی در بریتانیا جلوگیری کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

فیلترنت: پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های بومی
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها