جمعی از دوستان کیانوش سنجری: کیانوش آگاهانه مرگ خودخواسته اعتراضی را انتخاب کرد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۴

تعدادی از دوستان کیانوش سنجری در اطلاعیه‌ای ضمن اشاره به «تحقیقات گسترده‌» درباره مرگ او، اعلام کردند که سنجری آگاهانه و مصمم، با تاکید بر لزوم تلنگر زدن برای بیداری ملت ایران، مرگ خودخواسته را انتخاب کرده و با مرگ اعتراضی به عنوان کنشی سیاسی، به زندگی خود پایان داده است.

این اطلاعیه با بیان اینکه شبهه ایجاد شده در خصوص درگذشت مادر کیانوش و عدم وجود برادر کوچک‌تر او شبهه بی‌اساسی است تاکید کرده که مادر ایشان زلیخا اهدایی در قید حیات است و مجید سنجری‌باف، برادر تنی کیانوش است که شش سال پس از او متولد شده است.

دوستان کیانوش در این اطلاعیه خاطرنشان کردند: «افراد متعددی، از جمله حسین رونقی ملکی، عالیه مطلب‌زاده، مریم گویا و سعید جلیلیان، وکیل مدافع او به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تلاش کرده‌اند، او را از تصمیمش منصرف کنند.»

آن‌ها در این خصوص اعلام کردند: «براساس نتایج تحقیقات ما، کیانوش دست‌کم به دو نفر از دوستان نزدیکش از فشار نهادهای امنیتی برای سفر به آمریکا و خبرچینی از نیروهای اپوزیسیون به نفع جمهوری اسلامی سخن گفته بود. درخواستی که از سوی کیانوش رد شده بود.»

دوستان کیانوش سنجری تاکید کردند که تحقیقات‌شان کماکان ادامه دارد و نتیجه این تحقیقات با جزییات، به همراه مدارک گردآوری شده، منتشر خواهد شد.

احمد باطبی، اردشیر زارع‌زاده، بهمن صادقی‌نور، بهروز جاوید تهرانی، فرزاد حمیدی، عباس خرسندی، کاوه شیرزاد، کوروش صحتی، حمیدرضا مبین، حمید علیزاده، سعید کلانکی، سپیده پورآقایی، منوچهر محمدی و مهرداد لهراسبی، امضاکنندگان این اطلاعیه هستند.

در بخشی از این بیانیه آمده «از ابتدای انتشار خبر مرگ کیانوش، از خانواده او، تحت فشار خواسته شد همه مراحل خاکسپاری و سوگواری، زیر سیطره نهاد‌های اطلاعاتی و امنیتی و بدور از هرگونه تنش و یا اقدام اعتراضی ترتیب داده شود. از این رو برای بازماندگان کیانوش امکان برپایی مراسمی معمول و عمومی فراهم نشد. مجید سنجری باف، برای تحویل پیکر برادرش و خاکسپاری کیانوش مجبور به امضای تعهد کتبی و تصویری در وزارت اطلاعات واطلاعات سپاه پاسداران شده است. مدارک شناسایی او نیز در اختیار ماموران اطلاعاتی قرار گرفته است.»

بیشتر بخوانید: تجربه گزارش یک مرگ پر ابهام از فاصله پنج هزار کیلومتری

سنجری، شامگاه چهارشنبه ۲۳ آبان در حرکتی اعتراضی به زندگی خود پایان داد.

او روز سه‌شنبه در ایکس نوشته بود اگر تا غروب چهارشنبه آرشام رضایی، فاطمه سپهری، نسرین شاکرمی و توماج صالحی از زندان آزاد نشوند، «در اعتراض به دیکتاتوری [علی] خامنه‌ای و شرکایش» به زندگی خود پایان می‌دهد.

به توصیه کارشناسان اگر با کسی یا کسانی روبه‌رو می‌شوید که از جمله‌ها و عبارت‌هایی نشان‌دهنده افسردگی یا تمایل به پایان زندگی استفاده می‌کنند، از آنان بخواهید با پزشک معتمد، نهادهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند یا فردی مورد اعتماد، درباره نگرانی‌هایشان صحبت کنند. اگر به خودکشی فکر می‌کنید در ایران با اورژانس اجتماعی با شماره تلفن ۱۲۳ تماس بگیرید.

سنجری سابقه چندین‌ بار بازداشت و زندانی شدن در ایران را داشت. او پس از آزادی بارها درباره وضعیت سلامتی، شکنجه‌هایی که بر او اعمال شده بود و آزاری که در بیمارستان روانی امین‌آباد دیده بود، اطلاع‌رسانی کرد.

بیشتر بخوانید: مرگ اعتراضی کیانوش سنجری، روزنامه‌نگار، پس از اعتراض به ادامه حبس ۴ زندانی سیاسی

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
خبر
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها