دیدار انریکه مورا با مقامات جمهوری اسلامی در آستانه مذاکرات تهران با کشورهای اروپایی

جمعه ۱۴۰۳/۰۹/۰۹

انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از گفت‌وگوی «صریح و بی‌پرده» خود با مجید تخت روانچی و کاظم غریب‌آبادی، معاونان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی خبر داد.

مورا گفت در این گفت‌وگو درباره لزوم توقف حمایت نظامی تهران از مسکو و یافتن راهکار دیپلماتیک برای پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی صحبت کرده است.

او همچنین افزود که تنش‌های منطقه و وضعیت حقوق بشر در ایران از دیگر موضوعات مورد بحث در این گفت‌وگو بوده است.

پنج‌شنبه پارلمان اروپا با تصویب قطعنامه‌ای، نقض گسترده حقوق بشر را در ایران به‌ شدت محکوم کرد و از جمهوری اسلامی خواست به تبعیض سیستماتیک علیه زنان و دختران، از جمله حجاب اجباری، پایان دهد و قانون «ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» و دیگر قوانین تبعیض‌آمیز جنسیتی را لغو کند.

کاظم غریب‌آبادی، معاون بین‌الملل وزارت امور خارجه، در حساب ایکس خود با اشاره به دیدار با معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نوشت: «به مورا گفته شد اتحادیه اروپا باید دست از رفتار خودبینانه و غیرمسئولانه در قبال موضوعات و چالش‌های این قاره و مسائل بین‌المللی بردارد.»

او افزود: «اروپا در موضوع هسته‌ای ایران نیز به دلیل عدم برخورداری از روحیه مسئولیت‌پذیری و اعتماد به نفس لازم، مدت‌هاست از بازیگری تاثیرگذار فاصله گرفته است.»

این اظهارات در حالی است که معاونان وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی، آلمان، بریتانیا و فرانسه، قرار است جمعه ۹ آذر در ژنو دیدار کنند.

کریستیان واگنر، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان، چهارم آذر گفت سه کشور اروپایی می‌خواهند در نشست ژنو درباره نگرانی‌های خود از جمله در مورد نقش منطقه‌ای حکومت ایران، استفاده تهران از نیروهای نیابتی و همچنین برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی گفت‌وگو کنند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، ششم آذر خبر داد این کشور در مذاکرات ژنو شرکت نخواهد کرد.

میلر در عین حال افزود واشینگتن از نزدیک با شرکای اروپایی خود در مورد «اجرای کامل تعهدات پادمانی هسته‌ای جمهوری اسلامی و مسئول دانستن تهران به‌ دلیل عدم اجرای این تعهدات» در تماس است.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، پنج‌شنبه هشتم آذر در جمع خبرنگاران در لیسبون اعلام کرد اگر غرب به تهدیدهای خود در خصوص اعمال مجدد همه تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران ادامه دهد، احتمال تغییر دکترین هسته‌ای جمهوری اسلامی به‌منظور دست‌یابی به تسلیحات اتمی وجود دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها